Sport24online.se
SSL

Att välja rätt PWO

Att välja rätt PWO I dagsläget är det en djungel där ute när det kommer till kosttillskott. Speciellt när det kommer till valet av Pre Work out. Att hitta rätt PWO kan vara väldigt svårt, då vissa människor reagerar "bra" på vissa och mindre på andra. Anledningen till detta är för att olika Pre work outs innehåller olika substanser och ämnen

Man får helt enkelt prova sig fram. När jag väljer PWO så söker jag ofta efter tre specifika ämnen:

 Koffein, Beta-alanin & Citrullin Malat.

Koffein

Koffein är ett ämne som vi ofta hittar i kaffe, energidrycker och flertalet kosttillskott. 
Får man i sig en större dos koffein känner man sig ofta piggare och mer fokuserad.
Därför kan jag tycka att det är ett bra alternativ innan träning. Speciellt efter en lång arbetsdag eller tidig morgon på gymmet.

Beta-alanin

Beta-alanin är ett ämne som hjälper dig att förbättra prestationsförmågan. Det fördröjer känslan av fatigue och utmattning vid exempel styrketräning.


Vid intag av Beta-alanin kan stickningar i kroppen upplevas, vilket vissa uppskattar medans andra tycker det är obehagligt. Tycker du det är obehagligt ska välja en pre work out som inte innehåller Beta-alanin.

Citrullin Malat:

Citrulline Malate

Citrulline Malate är den tredje ingrediensen jag gärna ser i min PWO då denna aminosyra hjälper kroppen att ge ifrån sig ammoniak som i själva verket fördröjer mjölksyran.

Kom ihåg att vara försiktig när det kommer till användning av PWO. Att inta stora doser koffein kan medföra vissa ”negativa” symptom, så som hjärtklappning, sömnproblem, illamående och kräkningar.


Börja med en halv skopa än vad burken du köper säger. På så vis kan du mjukstarta och låta kroppen känna efter hur den reagerar.

Ta inte heller PWO för givet inför varje pass, utan se det som en extra skjuts de dagar du känner att lite extra fokus behövs.

Mina top 5 Pre work out

1. Aldrig Vila NOVA, 350 g (Pear Slushie)

2. Aware Nutrition PWO, 400 g (Pink Grapefruit)

3. Ghost Legend PWO, 30 servings (Warheads Sour Watermelon)

4. Pharmafreak Ripped Freak PWO, 200 g (Blue Raspberry)

5. Star Nutrition Supreme PWO, 250 g (Cherry)

Relaterade produkter